Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rybízový džem
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 08.03.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

250g rybízu
50g fruktózy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 0,29 g 7,02 g 0,04 g 117,50 kJ (28 kcal)
celkově 3,50 g 84,25 g 0,50 g 1 410,00 kJ (337 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rybíz omyjeme a vylisujeme (odstavíme).  Do širšího kastrolu dáme šťávu z rybízu vaříme a občas promícháme, když je šťáva částečně odpařena přidáme fruktózu a vaříme do rosolovité hmoty za stálého míchání. Horkou směs nalijeme do malých zavařovacích sklenic zavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Tipy na vylepšení

Při konzumaci můžeme dosladit pomocí datlí nebo datlového sirupu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Jakou ledničku si vybrat?

FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

Další zajímavé recepty