Autor: | Snow.angell@ |
Datum přidání | 13.04.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Jihočeská Niva
Poloměkký zrající plnotučný sýr s plísní uvnitř hmoty
Kaše rýžová
Mlýnský obilný výrobek. 100% instantní kaše
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 25,46 g | 33,88 g | 39,04 g | 2 201,28 kJ (526 kcal) |
celkově | 101,85 g | 135,52 g | 156,15 g | 8 805,10 kJ (2103 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Květák rozdělíme na růžičky a dáme na 20 minut vařit do páry. Připravíme bešamel - na másle necháme zrůžovět mouku a rýžovou kaši. Za stálého míchání přidáváme po troškách mléko. Mícháme tak dlouho, než máme krásnou hustou omáčku bez hrudek. Podle potřeby přisypeme rýžovou kaši. Necháme chvíli provařit (za stálého míchání), odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhanou Nivu. Hotovou omáčkou přelijeme květákové růžičky vyskládané do zapékací mísy, posypeme sýrem a dáme zapéct na cca 20 minut při 200°.
Přidat komentář