Autor: | Snow.angell@ |
Datum přidání | 16.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,19 g | 13,40 g | 19,65 g | 1 048,08 kJ (250 kcal) |
celkově | 56,78 g | 53,61 g | 78,61 g | 4 192,33 kJ (1001 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pstruhy důkladně opláchneme a očistíme. Nakonec je osušíme a zevnitř podél páteře šetrně nařízneme až ke hřbetu. Potom zevnitř i vně osolíme a do zářezu a břišního otvoru vložíme lístky šalvěje potřené máslem se solí a třeným česnekem. Pstruhy lehce pomoučíme a pečeme na pánvi v oleji. Během pozvolného pečení přikryjeme pánev poklicí. Až na závěr dopečeme při vyšší teplotě spolu s cibulí a pórkem. Pečené ryby na talíři potřeme máslem. Podáváme s vařenými bramborami a jemným dresinkem z majonézy, kysané smetany, bylinek a trochou česneku nebo se šťouchanými bramborami s pórkem a cibulí.
Přidat komentář