Autor: | Snow.angell@ |
Datum přidání | 16.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,65 g | 22,46 g | 30,27 g | 1 741,60 kJ (416 kcal) |
celkově | 86,61 g | 89,83 g | 121,08 g | 6 966,40 kJ (1664 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pevná a stejnoměrná rajčata seřízneme na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vykrajovátkem vybereme jejich jádřince a žebra. Necháme z nich vykapat šťávu, a pak je uvnitř lehce osolíme a trochu okořeníme provensálským kořením. Tvaroh, strouhaný sýr, vejce, čerstvé posekané bylinky, kmín, sůl a strouhanku promícháme a vzniklou hmotou naplníme vnitřky rajčat. Náplň přikryjeme seříznutými vrchlíky rajčat a naplněná rajčata vložíme do zapékací nádoby. Přidáme k nim nasekané jádřince a žebra z rajčat s drobně krájenou cibulí. Přelijeme trochou oleje a pečeme v troubě při 140 °C asi 10 minut. Pak dopečeme 5 minut na 170 °C (záleží na velkosti rajčat).
Do vypečené šťávy můžeme přidat trochu sladké smetany nebo ostrého kečupu. Podáváme s čerstvým pečivem
Přidat komentář