Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené topinambury
Autor: Sunriska
Datum přidání 20.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 7 topinamburů
  • 1 mrkev
  • 10 ks špenátových čerstvých listů 
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 gr tvrdého sýra
  • koření dle chuti
  • špetka soli
  • plátek másla
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Topinambury nejprve řádně omyjeme a očistíme. Já jsem musela odrbat kartáčem, abych zcela odstranila hlínu ze zakroucených hlízek. Poté vaříme nejlépe v páře, ale musíme dávat pozor! Topinambury jsou totiž z ničeho nic měkké a hned se rozvaří. To jsem samozřejmě prošvihla, ale pro zapékání to vůbec nevadilo..:) Po vychladnutí je oloupeme a vložíme do vymazané zapékací misky. Posypeme oblíbeným kořením (např. provensálské). Jako další vrstvu jsem zvolila špenátové listy, které jsem na másle a se špetkou soli chvilku podusila. Místo špenátu můžete použít cokoliv zeleného ze zahrádky. Dále nastrouháme najemno mrkev, přidáme prolisovaný česnek a zalejeme rozkvedlaným vajíčkem. Dáme péct do trouby na 170°C cca 20 minut. Před koncem posypeme nastrouhaným sýrem (lepší je sladší typ - Gouda, Ementál; skvěle doplňuje sladší chuť topinamburů) a dáme dopéct. Jako přílohu zvolíme čerstvou zeleninu (rajčata, okurky,..)

    Příběh receptu

    Od maminky jsem dostala topinambury a čekal mě bojový úkol: vymyslet, jak nejlépe zpracovat tuto netradiční zeleninu. Výsledek byl vynikající! :)


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

    Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

    Jakou ledničku si vybrat?

    FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

    Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

    Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

    Další zajímavé recepty