Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 14.07.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Machland Kysané zelí
Zelenina mléčně kvašená, pasterovaná.
Brambory uvaříme se slupkou v páře a po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme špaldovou mouku a celozrnné tolik, aby se těsto nelepilo (záleží na druhu brambor). Promícháme s vejcem, sezamovými semínky a solí a propracujeme těsto. Utvoříme váleček, z kterého odkrajujeme špalíčky a ty rozválíme na slabší placky. Lehce opékáme na sucho na pánvi.V kastrůlku si necháme rozehřát máslo a potřeme jím placky. Do každé zabalíme hrstičku kysaného zelí a můžeme podávat.
zapomněla jsem dát hvězdičky - za mne 10, i bez sezamového semínka
Starý recept, bohužel zapomenutý. Já peču placky v oleji, jsou pak křupavé, trochu se nafukují a ve spojení s tou hromádkou čerstvého zelí, jsou vynikající . Bohužel pokud zrovna přijde a ochutná návštěva, mám okamžitě po plackách.
Přidat komentář