Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené fazolové válečky se zeleninou
Autor: Sunriska
Datum přidání 19.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 gr fazolí
  • 400 gr rajčat (domácí čerstvá nebo bio konzervovaná)
  • 1 paprika
  • 6 lžíc kukuřičné strouhanky
  • 80 gr tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžička majoránky
  • 1 lžička mleté papriky
  • hrst čerstvé petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • lžička soli
  • špetka pepře
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Předem namočené fazole uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté rozmixujeme. Přidáme kukuřičnou strouhanku, najemno nastrouhaný sýr, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, prolisovaný česnek, majoránku, mletou papriku, sůl a pepř. Směs řádně promícháme a vložíme asi na půl hodiny do chladničky. Poté z hmoty vytvarujeme válečky a urovnáme je vedle sebe do vymazané zapékací misky. Přidáme na kostičky pokrájenou papriku, kousky rajčat, posypeme zbylou strouhankou a sýrem a na závěr pokapeme olivovým olejem. V troubě vyhřáté na 200°C zapékáme cca 20 minut.

    Tipy na vylepšení

    Jako přílohu jsem zvolila kuskus, bohatě ovšem postačí pouze čerstvá zelenina.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

    Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

    Jakou ledničku si vybrat?

    FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

    Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

    Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

    Další zajímavé recepty