Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 02.11.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 23,84 g | 27,64 g | 28,53 g | 1 551,98 kJ (371 kcal) |
celkově | 47,68 g | 55,28 g | 57,05 g | 3 103,95 kJ (741 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Květák nejdříve rozdělíme na jednotlivé růžičky, které uvaříme v páře (nemusí být úplně do měkka). Po vychladnutí půlku růžiček nakrájíme do mixéru, přidáme vejce a umixujeme do hladka. Rozmixovanou směs přendáme do misky, přikrájíme zbytek květáku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, sýr a dochutíme bylinkami dle chuti (mě postačila sůl a majoránka). Směs vlijeme do máslem vymazané zapékací misky a pečeme při 180 °C asi 45 minut (záleží na tloušťce vrstvy - dokud se vejce řádně nepropečou). Můžeme podávat klasicky s brambory. Já použila jako přílohu cizrnu s červenou čočkou a sterilovanou kukuřicí.
Výborné
Upečeno. Přimíchala jsem ještě hořčici a trochu muškátového oříšku. Dobré a děkuji za inspiraci.
Přidat komentář