Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 18.08.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Drobenka:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,42 g | 64,06 g | 12,46 g | 1 565,59 kJ (374 kcal) |
celkově | 34,18 g | 640,62 g | 124,61 g | 15 655,94 kJ (3739 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V misce promícháme pěkně dohladka zakysanou smetanu, třtinový cukr, skořicový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. V druhé misce smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva. Vše pomalu pečlivě smícháme.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme moukou, vlijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme ovoce, omejeme, popř. vypeckujeme a klademe navrch, aby byla celá plocha pokrytá.
Nakonec připravíme drobenku, posypeme jí koláč a pečeme dozlatova asi 40 minut.
Buchta je velice rychlá a univerzální pro jakékoliv sezónní ovoce. :)
Přidat komentář