Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 26.08.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Tofu uzené
Sójový výrobek
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,31 g | 7,28 g | 3,01 g | 546,23 kJ (130 kcal) |
celkově | 26,63 g | 14,56 g | 6,01 g | 1 092,46 kJ (261 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do mixéru nakrájíme oloupanou mrkev, uzené tofu a česnek. Mixujeme s potřebným množstvím vody (podle výkonu mixéru) do kašovité konzistence. Směs přendáme do kastrůlku, přidáme trochu tuku a cca 10 minut povaříme na mírném plameni. Ke konci přidáme kurkumu a sůl podle chuti. Pomazánku necháme vychladnout a poté mažeme na pečivo. Navrch posypeme bylinkami, pažitkou či petrželkou.
Pomazánka je trochu netradiční, ale velice rychlá a chutná! :)
Doporučoval bych přidat ke kurkumě trochu pepře, aby se využil antioxidační potencial kurkumy, který podle Milana Calábka bez pepře není vyuřitelný. Jako tuk by se měl používat kokosový olej, který je nejlepší díky mastným kyselinám s krátkým řetězcem. Poslechněte si to na http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/1467735
Přidat komentář