Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 14.02.2014 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 0 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,15 g | 3,43 g | 7,22 g | 341,00 kJ (81 kcal) |
celkově | 11,47 g | 34,26 g | 72,17 g | 3 410,00 kJ (814 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdůležitější a nejsložitější je příprava kokosového másla. Na jeho přípravu je potřeba výkonější mixér, do kterého nasypeme bio kokos (musí být v bio kvalitě, obyčejný neobsahuje zdaleka tolik tuku!). Mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota - nemusí být úplně tekutá, stačí mixovat do husté kaše. Trvá to přibližně 10 minut (necháme mixér vždy chvíli oddechnout, aby se nezavařil). Pokud máme součástí mixéru mlýnek, budeme mít dříve hotovo. Pak už stačí jenom ručně vmíchat nepražené kakao a javorový sirup. Plech nebo tác vyložíme pečícím papírem, aby se čokoláda ze spodu nepřichytila a čokoládovou hmotu pečlivě vytlačíme do vykrajovacích formiček na cukroví. Vložíme do lednice a necháme zcela ztuhnout. Po ztuhnutí stačí opatrně vyklepnout z formiček a můžeme mlsat.
Na přípravu je sice potřeba minimum surovin, ovšem chvíli nám to zabere. Výsledkem je lahodná "kokosová" čokoláda, která je velmi vydatná!
Z balíčku kokosu dostaneme cca 20 kousků. Záleží na tloušťce a velikosti formiček.
V Brně, v Hodoníně, i ve Veselí nad Moravou, tedy místa, kde to znám, mají nepražené kakao téměř v každé "zdravé výživě".
U nás v Pardubicích ve zdravé výživě (Špalda) mají výrobky od nepraženého kakaa až po celé nepražené boby. A viděla jsem ho ve většině zdravých prodejnách. :)
To vypadá krásně, jen na nepražené kakao jsem ještě nikde nenarazila a to jsem už obešla tolik obchodů, sháním ho totiž už dlouho. Kde jste ho prosím koupila?
Přidat komentář