Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlový puding
Autor: Sunriska
Datum přidání 18.02.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g jahel
  • obilné mléko dle potřeby 
  • nepražené kakao dle chuti
  • mletá vanilka bio
  • skořice na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,63 g 13,45 g 1,21 g 311,13 kJ (74 kcal)
celkově 7,89 g 40,35 g 3,63 g 933,40 kJ (223 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly spaříme horkou vodou a dáme vařit. Po vychladnutí odebereme polovinu do mixéru, přidáme bio vanilku a obilné mléko - nejlépe domácí oříškové (rozmixujeme lískové oříšky nebo mandle s vodou a přecedíme přes plátýnko). Mixujeme do pudinkové konzistence. Druhou půlku jahel rozmixujeme také s mlékem, ale tentokrát přidáme kakao. Přendáme do pohárků a na vrch posypeme skořicí.

Příběh receptu

Puding je ideální zejména pro děti. A servírování v podobě barevných pohárků jistě každé dítko ocení! :)

Tipy na vylepšení

Dle chuti můžeme přisladit, nejlépe javorovým nebo agáve sirupem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty