Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové palačinky bez mléka a lepku
Autor: Sunriska
Datum přidání 10.02.2014
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 gr pohankové mouky hladké
  • 1 lžička mleté skořice 
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,21 g 65,90 g 1,52 g 1 292,38 kJ (309 kcal)
celkově 28,84 g 263,59 g 6,09 g 5 169,50 kJ (1235 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohankovou mouku si buď koupíme nebo nejlépe si ji nameleme z pohanky čerstvou. Přidáme špetku soli a skořici a postupně vléváme vodu. Mícháme do palačinkové konzistence. Pohanka sice neobsahuje lepek, ale i přes to má výbornou pojící vlastnost. Určitě se nebojte, že vám palačinky nebudou držet pohromadě! :) Rozpálíme pánev, kterou jemně potřeme olejem (nejlépe ghee nebo kokosový olej). Naběračkou nalejeme těsto a rozprostřeme. Po propečení spodní strany otočíme. Další výhoda těchto palačinek je, že se vůbec nepřipalují. Smaží se sice o něco déle než klasické, ale nenechávejte palačinky zbytečně dlouho na pánvi, stačí jen do lehce křupavé konzistence.

Příběh receptu

Po klasických palačinkách mi bylo vždy těžko, proto jsem na ně zcela zanevřela. Od té doby, co jsem objevila tuto alternativu vím, že palačinky z mouky, mléka a vejce jsou úplné nuly! Pohankové palačinky jsou neuvěřitelně chutné, křupavé, jednoduché a zdravé! :o)

Tipy na vylepšení

Potřete čímkoliv dle chuti. Já jsem zvolila domácí pampeliškový med.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Jakou ledničku si vybrat?

FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

Další zajímavé recepty