Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Muškátový ořech celý
Muškátový ořech celý
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pomodori Pelati San Fabio
Loupaná rajčata v rajčatové šťávě - pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 27,93 g | 27,82 g | 20,47 g | 1 740,58 kJ (416 kcal) |
celkově | 167,60 g | 166,89 g | 122,83 g | 10 443,48 kJ (2494 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si lilek nakrájíme na slabá kolečka, posolíme a necháme vypotit. Omyjeme, osušíme, potřeme olejem a v troubě grilujeme po obou stranách dozlatova.Rozpálíme si pánev wok a přidáme na co nejmenší kostičky nakrájené maso. Krátce orestujeme a přidáme nahrubo posekanou cibuli. Po chvíli vmícháme oloupaná rajčata, skořici, bazalku, bylinkovou kořenící směs a ochutíme solí a pepřem (kdo má rád ostřejší může přidat chilli). Pozvolna vaříme, dokud se část tekutiny neodpaří.Na bešaml si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Metlou šleháme dohladka a povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Necháme mírně zchladnout a vmícháme strouhaný parmazán a žloutek. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.Zapékací pekáčem vymažeme olejem a vrstvíme:1) plátky grilovaného lilku (cukety - nebo obojí) 2) masová směs3) plátky lilku 4) přelijeme polovinou množství bešamelové omáčky5) poklademe asi 3 pláty lasagní6) masová směs7) plátky lilku8) konečnou vrstvu tvoří druhá polovina množství bešamelové omáčkyZapékáme v předem vyhřáté troubě na 180 - 200°C asi 30 min. dozlatova.
Podáváme s exotickou rýží (rýže basmati+čerstvý zázvor+rozinky+kešu+kurkuma) a vařenou mrkví.
Dnes jsem to zkusil udělat. Vypadá to úžasně, voní to úžasně a určitě to bude úžasné.
Přidat komentář