Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červený karkulák
Autor: Katka Gojová
Datum přidání 14.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 130 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velká mrkev (nebo dvě menší)
  • 2 červené řepy
  • 1/2 menšího celeru
  • lžička celého černého pepře
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 10 stroužků česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • voda
  • 400g vepřové plece

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Oloupeme česnek a zeleninu, kterou poté nakrájíme na větší kousky. Osolíme, přidáme olej, citronovou šťávu, rozmarýn, pepř a česnek (celé stroužky). Promícháme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C zakryté alobalem na půl hodiny. Poté vytáhneme, promícháme a přidáme nasolené maso nakrájené na velké kusy (zahrabeme ho do zeleniny). Opět pečeme půl hodiny pod alobalem. Poté vytáhneme, promícháme, podlijeme horkou vodou a pečeme cca 70 minut na 180°C. Průběžně promícháváme a obracíme maso.

Příběh receptu

Trochu jsem se inspirovala z receptů na internetu, spojila několik z nich dohromady a přidala něco vlastního.

Tipy na vylepšení

Ideální s bramborovou kaší, bramborami nebo rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

saass@ | 25.01.2017 - 13:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré :-)

Martin | 14.03.2013 - 16:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, můžu doporučit.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty