Autor: | Danah |
Datum přidání | 12.12.2011 |
Druh receptu | Svačina, Příloha |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 1 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Avokádo rozkrojíme. Vyjmeme pecku a do jamky dáme krevety předtím spařené vařící vodou a nechané vychladnout (nebo krátce lehce orestované na másle a nechané vychladnout. Krevety musí křupat.) V hrnečku nebo skleničce připravíme zálivku s převládajícím množstvím oleje: asi 5 lžic oleje, šťávu z 1 malého citronu nebo limetky, přidáme lžičku cukru a rozpustíme, vložíme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou čerstvou bazalku, opepříme a dobře promícháme. Nakonec dochutíme solí. Vezmeme polévkovou lžíci a zalijeme krevety tak, aby zálivka zůstala v jamce avokáda.
Tohle pohoštění jsem připravila proto, že je neobvyklé, překvapivě dobře zasytí a hlavně může chutnat pokaždé jinak, záleží na zálivce.
Dobrá zálivka je hořčicová nebo křenová (místo česneku a bazalky).
Přidat komentář