Autor: | Danah |
Datum přidání | 17.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,12 g | 33,07 g | 6,78 g | 1 063,40 kJ (254 kcal) |
celkově | 84,72 g | 198,42 g | 40,68 g | 6 380,42 kJ (1524 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na mírném ohni zahřejeme olej a přidáme rozdrcený česnek. Mírně restujeme 2 až 3 minuty do měkka. Do mixéru dáme sterilovanou cizrnu s 1 lžicí nálevu a rozmixujeme do hladka. Vmícháme česnek, sezamová semínka, citronovou šťávu, přidáme sůl a vše lžící nebo vařečkou zamícháme do požadované konzistence. Můžeme přidat nálev, pokud je směs velmi hustá. Před podáváním dáme zchladit. Výborné s celozrnným chlebem.
Další dobrá ingredience je i drcené hořčičné semínko.
Cizrnu mám ráda a tento recept je pro mě inspirací, hned jak zase upeču doma chlebík, určitě ho vyzkouším s touto pomazánkou.
Určitě vyzkouším, jen se zeptám, prodává se i sterilovaní cizrna v BIO kvalitě nebo kupujete nějakou speciální značku vy osobně?
Bio kvalitu nevím, kupuji jakoukoliv- naposledy zn. Mace. Obsah konzervy je jen cizrna a slaný nálev. Občas jsem ji se štěstím koupila ve skle.
Jojo, jen mě to napadlo, když se dá koupit BIO i klasická, jestli existuje i v této formě=) ale určitě vyzkouším, ještě mě možná napadlo třeba zkusit i z uvařených sójových bobů:-)
Lucka: Sterilovanou BIO cizrnu jsem viděla v DM drogerii, mají tam potravinový koutek (teda nevím, jestli v úplně každé, možná jen v těch větších) a určitě tam byla :)
Pomazánku z cizrny dělám a střídám někdy s česnekem a jindy s osmahnutou cibulkou. Na doma upečený chléb výborné.
Pavlouš: aha. u nás je také, chodím tam někdy také nakupovat, ale cizrny jsem si nikdy nevšimla:-) tak určitě kouknu a děkuji za tip.
Přidat komentář