Autor: | carme |
Datum přidání | 29.12.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Pavlides fruit
Broskve půlené v mírně sladkém nálevu. Zpracované ovoce. Kompot.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,70 g | 34,00 g | 4,23 g | 766,64 kJ (183 kcal) |
celkově | 21,56 g | 272,04 g | 33,87 g | 6 133,12 kJ (1465 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýžovou a kukuřičnou mouku nasypeme do mísy. Dále přidáme cukr, máslo, prášek do pečiva, rýžový sirup a ještě skořici. Pak vše zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Dobře propracované těsto rozprostřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané kulaté zapékací formy. Koláč bohatě poklademe ovocem. Navrch posypeme kokosem. Pečeme při 180°C v předehřáté troubě asi 25 minut. Moučník je hotov, jakmile má nazlátlou barvu. Ovoce můžeme použít čerstvé, je-li sezóna.
Moc mě těší, že chutnal. Asi ho také ještě někdy upeču.
Už jsem pekla asi dvakrát a je moc dobrý. Velmi jsme si pochutnali!
Jéé super, konečně něco také bezlepkového. Určitě zkusím.
Přidat komentář