Autor: | carme |
Datum přidání | 18.03.2014 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 55 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Náplň:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Tvaroh polotučný Boni
Obsah tuku min. 3,5%
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Pavlides fruit
Broskve půlené v mírně sladkém nálevu. Zpracované ovoce. Kompot.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,40 g | 57,04 g | 21,88 g | 1 985,78 kJ (474 kcal) |
celkově | 80,40 g | 342,24 g | 131,26 g | 11 914,70 kJ (2846 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si uděláme puding. V odměřené nádobce s vodou si rozpustíme pudingový prášek s 1 lžicí cukru. Vlijeme do menšího hrnce a za stálého míchání od bodu varu vaříme ještě asi 2 minuty. Do misky dáme tvaroh, který promícháme s vajíčkem a 1 lžicí třtinového cukru. Vmícháme uvařený puding a dáme stranou. Dále si připravíme těsto. V misce smícháme všechny suroviny a podle potřeby vléváme šťávu z broskvového kompotu. Vypracujeme tužší těsto. Pak ho rozválíme na kulatý plát podle velikosti formy a opatrně přendáme. Těsto nejde vytahovat do stran, a proto je potřeba válet a tvarovat co nejpřesněji do formy. Prsty vytvoříme zvýšený okraj. Rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky broskví a posypeme kokosem nebo mandlovými vločkami. Pečeme na 190 °C asi 55 minut. Ke konci pečení hlídejte, já pekla hodinu a už se mi to nepatrně začalo připalovat :).
Přidat komentář