Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 100 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 26,46 g | 59,49 g | 17,46 g | 2 011,50 kJ (480 kcal) |
celkově | 211,69 g | 475,94 g | 139,69 g | 16 092,02 kJ (3843 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve opláchneme a nakrájíme nadrobné kostičky kuřecí maso a zprudka orestujeme na másle. Ještě než bude maso hotové, přidáme k němu prolisovaný česnek zeleninový bujón a opekáme již na mírném ohni asi ještě 2 minuty. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a polovinu brambor rovnoměrně rozprostřeme vymazaného pekáčku máslem a posolíme. Na další vrstvu brambor přidáme kostičky masa a dáme další vrstvu brambor. Na závěr polijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem. Pečeme s víkem v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně jednu hodinu. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.
Přidat komentář