Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Ovesné otruby Crusca Di Avena
Ovesné otruby
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,30 g | 43,06 g | 8,53 g | 1 201,65 kJ (287 kcal) |
celkově | 99,61 g | 516,75 g | 102,31 g | 14 419,85 kJ (3444 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Sypké směsi důkladně promícháme v misce. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Zalijeme vlažnou vodou a vařečkou zpracujeme v těsto. Hněteme tak dlouho, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto překlopíme do formy vyložené pečícím papírem, která je tvarem vhodná na pečení chleba. Chléb lehce poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Postačí okolo 45 minut. Jakmile se nám těsto pěkně zvedne, vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Chleba pečeme s plecháčkem plný vody, který umístíme na dno trouby. Za 35-40 minut chléb vyndáme z trouby a ihned vyjmeme z formy. Necháme pozvolna chladnout. Chléb je hotový, pokud na něho lehce poklepeme z vrchu - měl by znít "dutě".
Přidat komentář