Autor: | lukesova.olga@ |
Datum přidání | 22.02.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Hrášek Nowaco
Hluboce zmrazený
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,47 g | 14,35 g | 5,80 g | 518,90 kJ (124 kcal) |
celkově | 8,93 g | 28,70 g | 11,60 g | 1 037,80 kJ (248 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do vroucí osolené vody vsypeme mražený hrášek a povaříme do změknutí. Odebereme stranou 1 naběračku hrášku, ostatní rozmixujeme a vrátíme do hrnce. Přidáme zpět celý hrášek. Zahustíme dle potřeby trochou vody se špaldovou moukou nebo, kdo má radši, tak jíškou. Na ozdobu opečený chleba nebo jiné pečivo (na sucho opražíme nakrájený starší chléb nebo celozrnné rohlíky či housky).
Přidat komentář