Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kapusta:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Adžika Avokádo
Kořenící přípravek sypký
Síla květů
Směs květů a koření s cukrem bio
Brambory pečlivě očistíme od hlíny a uvaříme i se slupkou, ideálně hned ráno, aby stačily do oběda vychladnout. Omytou kapustu pokrájíme na malé kousky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou s kmínem, cukrem a trochou soli. Mezitím si uděláme jíšku. Rozpustíme máslo, které poprášíme moukou a lehce osmahneme. Od podušené kapusty přelijeme vodu k jíšce a rozpustíme ji. Vrátíme zpět do hrnce ke kapustě a krátce povaříme. Na závěr ochutíme prolisovaným česnekem a citrónovou šťávou. Brambory oloupeme, pokrájíme na měsíčky, a vyskládáme na máslem vymazaný plech. Podle chuti okořeníme a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 minut. Místo másla můžeme plech vyložit pečícím papírem.
Přidat komentář