Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 05.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Těsto:
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,34 g | 47,14 g | 15,64 g | 1 568,38 kJ (375 kcal) |
celkově | 68,04 g | 282,85 g | 93,85 g | 9 410,26 kJ (2247 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do mísy si nasypeme mouku, do které zamícháme sůl a droždí. Pomalu přidáme vodu a olej a vypracujeme těsto.Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme. V misce smícháme smetanu s tvarohem, solí česnekem, oregánem a bazalkou. Těsto rozválíme do zapékací formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem! (může být i dortová). Těsto potřeme tvarohovou směsí a navrch posypeme cibulí se slaninou. Posypeme lehce tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na maximum velmi krátce, asi 7 minut.
Zdroj: Bravo, šéfe! Z. Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni (trošku poupravené množství, po vlastní zkušenosti). Recept můžete vylepšit uzeným tofu nebo přimíchat k cibuli trochu slaniny. Chuť je velice výrazná, neobvyklá, jednoduchá a dobrá. Doporučuji jako rychlou večeři.
Přidat komentář