Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 05.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Vezmeme největší hrnec, který doma máme a ten zcela naplníme kostmi. Zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu (na 5l hrnec dávám - 1 větší mrkev, 1 středně velkou petržel, 1/8 celeru), ale může být klidně i cibule, kukuřice,... záleží co máte rádi. Dále přidáme cca 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře a 2 ks bobkového listu. A vaříme asi hodinu a půl. Poté vývar přecedíme (kostičky si obereme a pochutnáme u večeře) a dochutíme. Ale jen decentně, nepřesolujeme... S mírou. Poté vývar vaříme na mírném plameni tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje tak na 1/8 až 1/10 množství. Správná redukce je po vychladnutí rosolovitá. Poté si připravíme sáčky a do každého sáčku dáme tak 100 ml zredukovaného vývaru a dáme zamrazit. A až budete příště vařit polévku, vyhoďte masox a kostky z okna a přidejte místo kostky 100ml zamrzlého zredukovaného vývaru. Já používám 100ml redukce zhruba na 4 porce polévky, ale záleží na síle vývaru. Však vyzkoušejte a uvidíte. Je to sice pracnější, ale výsledný efekt je moooc dobrý :-)
Přidat komentář