Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 22.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Passata - rajčatové pyré
Z toskánských rajčat, BIO.
Passata Mutti di pomodoro
Rajčatové pyré. Pasterováno.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Marinované tofu
Sójový výrobek
Pikantní koření na pomazánky
Kořenící přípravek bio
Cirio Passata Pasírovaná rajčata
Zpracovaná zelenina. Pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,57 g | 49,69 g | 10,88 g | 1 568,71 kJ (375 kcal) |
celkově | 70,29 g | 198,76 g | 43,53 g | 6 274,84 kJ (1499 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Den dopředu si namočíme cizrnu. Druhý den z ní slijeme vodu, dáme vodu novou a uvaříme ji. Pro lepší stravitelnost můžeme přidat kousek mořské řasy. V dalším hrnci uvaříme quinou. Vaří se stejně jako rýže - 1 díl quinoi, 2 díly vody. Na pánvi na oleji osmahneme nahrubo nastrouhanou cibuli, mrkev, zelí a petržel. Poté přihodíme na kostičky nakrájené tofu. Až bude vše krásně opečené, přidáme rajčatové pyré, koření a bylinky. Ochutíme. Poté přimícháme uvařenou cizrnu a quinou. Servírujeme posypané nastrouhaným bílým tofu.
Quinoa je fajn.Mám ji ráda, ale vaří se neskutečně dlouho. :-)))
Přidat komentář