Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 06.02.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Směs:
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Čočka červená půlená
Loupaná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 30,66 g | 63,75 g | 14,45 g | 1 918,48 kJ (458 kcal) |
celkově | 61,31 g | 127,49 g | 28,90 g | 3 836,95 kJ (916 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Připravíme si papriky, rozpůlíme je a očistíme. Na směs si připravíme jáhly (propláchneme horkou vodou a poté uvaříme), uvaříme červenou čočku (asi 10 - 15 min vaříme), zeleninu (vložíme do hrnce s tlustým dnem a nalijeme cca 1 cm vody, necháme tak 5 min vařit). Všechny suroviny nalijeme do mísy, přihodíme vajíčka, koření a uděláme si směs, kterou ochutíme podobně jako karbanátky. Můžeme přidat ovesné vločky na zahuštění. Naplníme papriky směsí, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C, dokud papriky nezezlátnou. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Přidat komentář