Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 05.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,32 g | 29,93 g | 19,44 g | 1 414,49 kJ (338 kcal) |
celkově | 34,65 g | 59,85 g | 38,89 g | 2 828,98 kJ (676 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do zapékací misky (dostatečně velké, aby se do ní vešly 2 ryby) nalijeme olivový olej a na dno dáme na kolečka nakrájené brambory. Brambory promícháme, aby byly celé obalené olejem. Poté brambory lehce osolíme a dáme péct na 220°C do vyhřáté trouby na 10 minut. Poté brambory vytáhneme. V misce smícháme zakysanou smetanu, sůl a uzenou papriku. Tuto směs vlijeme na brambory a důkladně promícháme. Dáme na dalších 5 minut péct. Poté brambory opět vytáhneme a znovu promícháme. Na brambory rozprostřeme nasolené ryby, které potřeme směsí olivového oleje s bylinkami. Na bylinkách nemusíme šetřit. Na každou rybu dáme 2 čtvrtky citronu. Poté do pekáčku ještě přihodíme česnek. Neloupeme ho, jen odkrojíme spodek. Pečeme, dokud brambory i ryby nebudou měkké (cca 20 minut).
Přidat komentář