Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 05.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na oleji opečeme dozlatova nakrájenou cibulku. Poté zasypte paprikou a chvilku opečte. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a hlívu. Zase chvíli opékejte. Poté zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor a hlívy. Poté dochuťte a zahustěte moukou. Pokud máte rádi maso, tak přidejte nakrájenou dobrou klobásku. Pohanku propláchněte teplou vodou. Poté dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte olej a trošku vegety (nemusí být, stačí sůl, ale mě přijde, že má pak pohanka lepší chuť). 3 minuty vařte a pak vypněte a nechte v zavřeném hrnci 30 minut dojít.
Moc dobré, jen bych radila tomu, kdo bude zahušťovat moukou, dát ji hned na začátku přípravy, před přidáním vývaru, podobně jako jíšku. Mouka se musí 20 minut vařit.
Výborné jídlo, takové prosté a moc dobré. Určitě se k tomuto receptu ještě vrátím a ne jednou :-)
Tak jsem ho dělala podle svých možností a surovin a bomba! Cibulku na sádle, česnek, sladká paprika, mrkev na kolečka, hlíva, podusila, přidala rajský protlak, ochutila (bylinky, ume-ocet, pepř, sůl). Mňamka.
ještě brambor do toho, pohanku nemám, jedla jen tak nebo s chlebem.
...a zahustila Kuzu.
Přidat komentář