Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 06.02.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,56 g | 47,91 g | 2,76 g | 973,59 kJ (233 kcal) |
celkově | 36,47 g | 383,24 g | 22,10 g | 7 788,74 kJ (1860 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na plechu, protože každá se peče trošku jinou dobu. Každý plátek zeleniny přetřeme peroutkem olivovým olejem. Pečeme při zhruba 130°C tak dlouho, dokud není zelenina křupavá. Upečené nejlépe hned konzumujeme posypané trochou soli. Ale vydrží i v sáčku, ale čím čerstvější, tím lepší. Pokud budeme brambůrky skladovat, tak je nesolíme. Až těsně před konzumací, jinak brambůrky zvlhnou.
Přidat komentář