Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Grilovaný lilek
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450 g lilku
  • 200 g hlávkového salátu
  • 50 g parmazánu
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 ml vinného bílého octa
  • 1 ČL grilovacího koření na zeleninu
  • 1 ČL soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,37 g 7,72 g 4,92 g 437,43 kJ (104 kcal)
celkově 25,49 g 30,87 g 19,70 g 1 749,70 kJ (418 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omytý lilek nakrájíme na stejné, asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolíme a nechám asi 15 minut odležet. Lilek takto vypotí šťávu, kterou otřeme papírovou utěrkou. Pak plátky potřeme olejem s kořením a solí a grilujeme z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na talíř upravíme salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládáme horký lilek a vše posypeme strouhaným sýrem. 

Tipy na vylepšení

Jako ozdobu můžeme upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany, a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty