Autor: | Snow.angell@ |
Datum přidání | 16.05.2011 |
Druh receptu | Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,37 g | 7,72 g | 4,92 g | 437,43 kJ (104 kcal) |
celkově | 25,49 g | 30,87 g | 19,70 g | 1 749,70 kJ (418 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Omytý lilek nakrájíme na stejné, asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolíme a nechám asi 15 minut odležet. Lilek takto vypotí šťávu, kterou otřeme papírovou utěrkou. Pak plátky potřeme olejem s kořením a solí a grilujeme z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na talíř upravíme salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládáme horký lilek a vše posypeme strouhaným sýrem.
Jako ozdobu můžeme upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany, a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.
Přidat komentář