Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Hrách žlutý
Hrách žlutý, loupaný, půlený
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,20 g | 27,52 g | 3,37 g | 737,85 kJ (176 kcal) |
celkově | 24,40 g | 55,04 g | 6,74 g | 1 475,69 kJ (352 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si propereme a namočíme přes noc žlutý hrách do studené vody. Druhý den vodu slijem, zalijeme horkou vodou tak, aby byl hrách potopený, a vaříme pozvolna doměkka. Cibuli i jarní cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova na troše olivovém oleji. Uvařený hrách ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a osolíme. Povaříme ještě dvě minuty, aby se nám chutě propojily. Poté rozmělníme ponorným mixérem. Podáváme s osmahnutou cibulkou.
Jako přílohu můžeme zvolit podušenou zeleninu, dochucenou bylinkami. Oblohou může být kedlubna a červená řepa.
Recept znám,vařím ji už léta ,s osmaženou cibulkou a čerstvým chlebem- výtečné.
tento recept znám a také ho vařím, opravdu výborné :) a to jsem neměla ráda hrachovou kaši.
hrášek jen tak s česnekem nikdy nezklame, k tomu dobrá podušená zeleninka a nebo nakládaná paprika se zelím je taky super
Přidat komentář