Autor: | vesia |
Datum přidání | 07.02.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Ovesné otruby Crusca Di Avena
Ovesné otruby
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Kukuřičná krupice
Mlýnské obilné výrobky
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,81 g | 46,97 g | 0,90 g | 943,92 kJ (225 kcal) |
celkově | 38,48 g | 375,79 g | 7,23 g | 7 551,35 kJ (1804 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pšeničné otruby opražíme na sucho na pánvi nebo v troubě dorůžova. V míse smícháme kukuřičnou krupici, pšeničnou mouku, prochladlé otruby, cukr, jedlou sodu a sůl. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. K práškové směsi postupně přidáváme vodu, jablka a spařené okapané rozinky. Připravíme vláčné těsto, které nesmí být řídké. Těsto urovnáme do Herou vymazané chlebové formy a dáme ihned péct do trouby předem předehřáté na 200 °C. Při této teplotě chléb pečeme cca 20 min, poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi ještě 25 min.
Indiánská specialita. Předpis na chlebovou formu délky 30 cm, lze použít i bábovkovou formu. ;)
Přidat komentář