Autor: | Marie |
Datum přidání | 30.04.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,14 g | 53,76 g | 23,71 g | 1 903,92 kJ (455 kcal) |
celkově | 57,15 g | 430,09 g | 189,69 g | 15 231,35 kJ (3638 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Sypké suroviny na těsto smícháme v míse a v druhé míse smícháme tekuté suroviny. Smíchaní tekuté suroviny vlijeme do sypké směsi. Takto připravené těsto necháme chvíli odpočinout. Těstem vyložíme koláčovou formu a pečeme na 180°C dozlatova. Těsto vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.Mezitím si v hrnci připravíme jablečnou náplň. Na másle podusíme na kostičky nakrájené jablko, které osladíme sirupem a přidáme skořici a rozinky. Necháme lehce vychladnout a rozprostřeme na korpus a připravíme si pudink.Do hrnečku si nelijeme mléko, pudink a sirup a vaříme do zhoustnutí a hotovým krémem polijeme jablka a necháme aspoň na 12 hodin vychladnout v lednici.
Přidat komentář