Autor: | Viťa |
Datum přidání | 17.03.2013 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,91 g | 31,65 g | 15,53 g | 1 194,80 kJ (285 kcal) |
celkově | 59,07 g | 316,53 g | 155,31 g | 11 947,95 kJ (2854 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V míse si smícháme jogurt, oba druhy cukru, olej, vejce a citrónovou šťávu. Vezmeme si druhou mísu a v ní smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a ořechy. Vše důkladně promícháme. Směs s jogurtem vlijeme do směsi s moukou a pořádně promícháme, aby tam nebyly hrudky. Směs přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 160°C asi 35-40 minut.
Bábovka je výborná. Jen mě překvapilo,že toho množství moc není, pro dva to stačí,ale pro více lidí je to asi málo. Já jsem ode všeho přidala, vlastně musela. Nesehnala jsem 250g jogurt,tak jsme vzala 2 150g, což je tedy 300g, tak jsme všude navýšila,ale stejně, pro více lidí to moc není. Chuť je ovšem výborná.
Přidat komentář