Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 18 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Kokos sušený strouhaný Dr. Ensa
Kokos sušený jemně strouhaný
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 23,15 g | 143,32 g | 63,93 g | 5 196,70 kJ (1241 kcal) |
celkově | 46,29 g | 286,63 g | 127,86 g | 10 393,40 kJ (2482 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Obě mouky smícháme v misce s kokosem a třtinovým cukrem. Přidáme datlový sirup a nastrouháme máslo. Všechny suroviny důkladně propracujeme v těsto. Je-li potřeba přidáme do těsta ještě několik lžic vody, jelikož každá mouka od různého výrobce je jiné kvality a zrnitosti. Hmotu zabalíme do fólie a necháme odležet v ledničce několik hodin. Po vyndání těsta z ledničky těsto z novu propracujeme, rozkrojíme na stejné díly, které vytvarujeme na váleček a ten rozdělíme na stejné kousky. Z jednotlivých kousku tvarujeme kuličky. Doprostřed pomocí druhého konce vařečky opatrně vytlačíme důlek do něhož zamáčkneme špičatým koncem mandličku. Prsty lehce přimáčkneme, aby nám po upečení mandle nevypadla. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 18-20 minut. Záleží na velikosti kuličky. Kuličky raději dělejte menší, aby se vám nestalo, že mandle bude z vrchu spálená a těsto ještě neupečené. Uvedené množství je na 2 plechy.
Přidat komentář