Autor: | lanvin |
Datum přidání | 07.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 160 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,40 g | 42,66 g | 21,10 g | 1 839,92 kJ (439 kcal) |
celkově | 107,18 g | 341,28 g | 168,77 g | 14 719,32 kJ (3515 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme a opepříme. Ve větším kastrolu na dušení rozpustíme máslo, přidáme maso a nakrájenou šalotku. Restujeme asi 5 minut. Přidáme 1 hrst hroznového vína, zalijeme vodou a vínem, přidáme rozdrobenou kostku vývaru a dusíme až maso změkne. Pak k masu přidáme druhou hrst vína, malinový sirup a nasekanou petrželku. Promícháme, prohřejeme a podle potřeby dochutíme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou s masem.
Místo králíčího masa můžeme použít i telecí.
Králíka jsem takto vyzkoušel tuhle skvělou Frankovku http://www.vino-eshop.com/vino-vina/eshop/4-1-Cervena-vina/0/5/7-Frankovka-pozdni-sber-2010-cervene-vino-suche a hlavně jsem do receptu přidal vyvařit jalovec a trochu meduňky. Králičímu masu to dodá hodně osobitý šmrnc :-) mohu doporučit
Přidat komentář