Autor: | lanvin |
Datum přidání | 26.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 180 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 55 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Kefírové mléko nízkotučné
Kysaný mléčný výrobek, Obsah tuku 1,1%
Kefírové mléko Tesco
Kysaný mléčný výrobek. Obsah tuku nejméně 1% hmot.
Hořčice IL Nutrimento
Hořčice, celá semena. Bezlepková.
Dijonská hořčice IL Nutrimento
Dijonská hořčice, silné aroma. Bezlepková.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,74 g | 52,92 g | 4,77 g | 1 243,05 kJ (297 kcal) |
celkově | 58,96 g | 211,68 g | 19,07 g | 4 972,19 kJ (1188 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Krupici rozmícháme s kefírem, přidáme vejce a hořčici. Promícháme a necháme stát asi 2 hodiny. Pak přidáme prášek do pečiva, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Vlijeme do menší, vymazané formy. Do těsta vkládáme malé růžičky brokolice. Pečeme v troubě na 170°C zhruba 25-30 minut. Ne déle - těsto by pak bylo vysušené a gumové. Koláč je nejlepší teplý.
Koláč je možné později ohřát na pánvičce, získá tak křupavou kůrku.
Vynikající oběd (i večeře) - přidala jsem ještě žampiony s cibulkou a česnekem osmahnuté na olivovém oleji, sušená rajčátka a provensálské koření. A naopak hořčici jsem úplně vypustila a musím uznat - skvostné! :-) I po vychladnutí! :-) Díky za tip!
celkem dobré, může se do toho přidat spousta ingrediencí, cibulka, česnek, salám atd.. Akorát se mi nepovedlo to že mi to nenakypělo.
Když potřebuji nějaký tip k přípravě jídla, vždy si na Vašem Webu něco najdu. Dnes tento brokolicový nákyp. Bylo doma i trochu čerstvých hub, tak jsem to vylepšila. Nemusela již být ale hořčice. jinak výborné.
Přidat komentář