Autor: | Milada |
Datum přidání | 03.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,10 g | 33,16 g | 2,98 g | 806,38 kJ (193 kcal) |
celkově | 24,40 g | 132,64 g | 11,94 g | 3 225,53 kJ (770 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Večer si propereme a namočíme kroupy. Ráno v téže vodě kroupy uvaříme do měkka. Umeleme na masovém strojku, uvařené, oloupané brambory umeleme též. Osolíme, přidáme vajíčko, pomocí mouky utvoříme těsto a tvarujeme špalíčky. Vložíme do vařící vody a hned jak vyplavou napovrch, vybíráme z vody. Kdo má rád, ochutí osmaženou cibulkou. Přílohou je cuketové zelí vařené dle receptu Cuketové zelí (rovněž z těchto webových stránek). My jsme ještě doplnili porci o povařený tempeh. Dobrou chuť
Špalíčky z krup mám od známé paní, která se zdravou stravou sama léčí.
Místo špalíčků jsme chtěli vytvořit knedlík, ale jaksi se rozvařil, tak jsme to zachránili ve formě mišmašky na pánvi. Ale ani chuťově nás to moc neoslovilo...
Přidat komentář