Autor: | neznámý |
Datum přidání | 31.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 23,58 g | 0,04 g | 21,46 g | 1 216,60 kJ (291 kcal) |
celkově | 47,16 g | 0,08 g | 42,92 g | 2 433,20 kJ (581 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nasekáme na jemno čerstvé bylinky - bazalka, šalvěj, yzop, oregáno, kudrnatá petrželka, libeček. Do misky nalijeme olivový olej podle množství masa a do něho vmícháme všechny jmenované bylinky. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, jemně osolíme a naložíme do připravené směsi. Necháme proležet 2 dny v lednici. Maso pak pečeme na rozpáleném kameni (kámen už nepotíráme olejem). Podáváme s bramborem a šopským salátem.
Jjo, krůtu na žulovém kameni děláme taky, je to neuvěřitelně dobré a rychlé jídlo. Jen se musí naplánovat dva dny dopředu. Ideální na oslavy a k posezení s přáteli. Jeden nám už prasknul, naštěstí nám v kamenolomu vyrobili nový.
Přidat komentář