Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.09.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Švestky omyjeme, přepůlíme a vypeckujeme. Do robotu s metlou nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme med, vejce a olivový olej. Během mixování pomalu přiléváme vodu. Středně řídké a vyšlehané těsto přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Rovnoměrně poskládáme půlky švestek a posypeme mandlovými vločkami. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 35 minut. Záleží na tipu formy.
Tak jsem vyzkoušela taky tento recept. Chuťově dobrý. neměla jsem med, tak nevím, jestli je to tím, místo toho jsme dala aspoň dvě lžíce rumu. A vše jinak podle receptu a buchta se teda po upečení rozpadá. Jinak to ale ničemu nevadí, jen, že nedrží pohromadě. Místo mandlí jsem vršek posypala mletými vlašskými ořechy :-)
Dělala jsem s boůvkami a malinami a dobrý.
Přidat komentář