Autor: | Kewar |
Datum přidání | 03.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Bohemia Nesolené arašídy
Arašídy loupané, pražené
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 31,84 g | 74,75 g | 13,51 g | 2 341,78 kJ (559 kcal) |
celkově | 159,20 g | 373,77 g | 67,53 g | 11 708,89 kJ (2796 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve je potřeba si připravit marinádu na maso. Smícháme 1 polévkovou lžíci sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci vína a 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu. Dobře promícháme a do připravené marinády vložíme na kostky nebo na nudličky nakrájené maso. Necháme marinovat cca 5-10 minut. Mezitím si nakrájíme papriku na středně velké kousky, prolisujeme nebo utřeme česnek a nastrouháme zázvor. Jako poslední je potřeba si připravit omáčku. Smícháme 1 polévkovou lžíci vinného octa, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci oleje, 1 polévkovou lžíci vína, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu. Omáčku je potřeba dobře promíchat, aby se rozpustil i cukr. Docela často se usazuje na dně. Teď už k samotnému vaření. V rozpáleném oleji osmažíme marinované kuřecí maso cca 2 - 4 minuty. Je potřeba použít větší množství oleje - cca 2 šálky, aby maso bylo ponořené. Během smažení ho promícháme, aby se nám kousky masa od sebe oddělily. Hotové maso dáme stranou, aby z něj mohl trochu odkapat olej. Na dvou lžících oleje opečeme chilli papričky. Chilli je potřeba nechat pouze mírně ztmavnout. Pokud ho necháme zčernat, tak zhořkne. Přidáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a mírně opečeme. Pak přidáme papriku a osmažené maso. Vše dobře promícháme a necháme trochu dusit, aby změkla paprika. Jakmile je paprika měkká, přidáme buráky nebo mandle a zálivku. Dobře promícháme a je hotovo. Podáváme s rýží.
Místo rýžového vína můžeme použit klidně takové víno, jaké nám chutná.
Přidat komentář