Autor: | Kewar |
Datum přidání | 07.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Jako první je potřeba si připravit rajčata.(pouze ta normální, cherry rajčátka se použijí jinak)Rajčata spaříme, oloupeme a vymáčkneme z nich dužinu se semínky. To co nám z rajčat zůstane nakrájíme na hodně malé kousky (čím menší tím lépe). Nakránená rajčata dáme do větší mísy. Přidáme na drobno nakrájenou sálátovou okurku, červenou a zelenou papriku, jarní cibulku a česnek. Přidáme sůl, římský kmín, oregáno a černý pepř. Všechno dobře promícháme Pro další krok budeme potřebovat stolní mixér nebo nějakou vysokou nádobu a ponorný mixér. Do mixéru dáme celá cherry rajčátka, šťávu z limetky, worchestrovou omáčku, ocet a olej. Umixujeme úplně do hladka a přecedíme do mísy k nakrájené zelenině aby v polévce pak nebyla semínka z rajčat. Znovu dobře promícháme. Z hotové směsi nabereme tři hrnky, dáme je do mixéru. Znovu dobře namixujeme vmícháme do směsi.Polévku necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Ideální je nechat jí v zakryté míse přes noc.Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobit jí můžeme jarní cibulkou nebo osmaženou houskou.
Pokud někdo znáte seriál Červený trpaslík tak určitě znáte poslední Rimmerův výkřik "polévka gazpatcho". Jednou mi to nedalo a po nějakém tom hlédání jsem našel tenhle výborný recept abych zjistil co to vlatně mělo být :-). Polévku můžu jedině doporučit. V letních měsících je to úžasná, lehká a hlavně osvěžující záležitost.
V originál receptu na ozdobení používají nasekanou čerstvou bazalku nebo nať koriandru.
Přidat komentář