Autor: | Kewar |
Datum přidání | 05.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | 10 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 28,77 g | 183,31 g | 13,82 g | 4 146,75 kJ (990 kcal) |
celkově | 28,77 g | 183,31 g | 13,82 g | 4 146,75 kJ (990 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Smíchejte mouku, sůl a droždí.Pomalu přidávejte vodu a promíchávejte až vám nezůstane žádná volná mouka.(těsto nebude v jednom kuse ale bude se skládat z volných kousků)Do takto zpracované hmoty pomalu přidávejte olej až vypracujete hladké těsto.Z těsta vytvarujte bochánek, posypte ho moukou a zabalte do igeltu.Dejte do lednice a nechte cca 30-45 min. odležet v lednici. (v případě potřeby Vám těsto v lednici vydrží i několik hodin) Z takto připraveného těsta vytvarujte pizzu a ozdobte dle chuti.
Pokud máte rádi pizzu a chtěli by jste si nějakou udělat i doma podle vlastní chuti, tak tu pro Vás mám recept na těsto které se používá v pizzeriích. To pár pokusech se Vám učitě povede udělat pěknou pizzu i bez použití válečku. Ozdobení nechám na Vaší chuti, jenom si dejte pozor na rajčata, pouští při pečení hodně vody :-)
Dejte si pozor na množství vody a droždí.Pokud se Vám na těstu po upečení budou na pizze dělat černé fleky nebo bubliny , máte v těstu moc vody. (těsto se spálí párou která vzniká z vody při pečení)V případě že se Vám na pizze dělají jemné bíle tečky po celém povrchu je v těstu moc droždí.
A prosím jak dlouho poté péct těsto a na kolik stupńů? Děkuji
Přidat komentář