Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 36,99 g | 4,71 g | 6,03 g | 958,27 kJ (229 kcal) |
celkově | 221,93 g | 28,24 g | 36,20 g | 5 749,63 kJ (1373 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuře rozebereme na porce a každou část potřeme solí smíchanou s chilli kořením. Porce vložíme do zapékacího pekáčku a obložíme sekanými stroužky česneku, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkev, přidáme část petrželky a zalijeme vývarem. Přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 30 min. Kuře vyjmeme a šťávu s mrkví, paprikou a česnekem dohladka rozmixujeme. Šťávu vrátíme do pekáčku a je-li moc tekutá, chvíli povaříme, aby zhoustla. V hrnečku si svaříme vinný ocet, rajský protlak a provensálské koření. Tuto směs zamícháme do štávy a dle chuti osolíme a opepříme. Kdo chce, může přidat 2 lžíce zakysané smetany. Kuřecí kousky vrátíme do omáčky a vše krátce prohřejeme. Podáváme s rýží, těstovinami či opečenými brambory ozdobené čerstvou petrželkou.
s těstovinami .... ;) a nemusela jsem zahušťovat
Přidat komentář