Autor: | Karlička |
Datum přidání | 07.09.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kuřecí stehna
Hluboce zmrazená, třída jakosti A
Kuřecí stehenní řízek bez kůže
Kuřecí stehno vykostěné bez kůže, hluboce zmrazené třída A
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Kukuřice Nowaco
Hluboce zmrazená kukuřice.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 22,91 g | 25,04 g | 17,20 g | 1 507,44 kJ (360 kcal) |
celkově | 68,74 g | 75,11 g | 51,59 g | 4 522,32 kJ (1080 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí křidélka (špalíčky, stehna) omyjeme, potřeme olivovým olejem, lehce posolíme, popepříme (nejlépe z mlýnku) a dáme na chvíli do lednice. Mezitím si nakrájíme brambory na menší kousky, dále mrkev a vše dáme do mísy spolu s hráškem a kukuřicí. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Ustřihneme větší kus alobalu na zabalení zeleniny a kuřete (cca 50 cm na délku). Kuře a směs zeleniny dáme na alobal, přidáme kuličky pepře, bobkový list, máslo a trochu podlijeme vodou. Zabalíme. Vložíme do předehřáté trouby (180°C) a pečeme 20 min. Po dvaceti minutách alobal rozbalíme, kuře polijeme a posypeme mletou paprikou pro lepší barvu. Znovu nebalíme a dopečeme do zlatavé barvy.
Dietní jídlo, které překvapí výbornou chutí.
Můžeme přidat i trochu kari koření. Pokud vynecháme brambory, jako příloha je výborný i kuskus.
Přidat komentář