Autor: | Karlička |
Datum přidání | 07.08.2014 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 0 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Mléko čerstvé polotučné Moravia
Čerstvé mléko polotučné - pasterizované. Tuk min. 1,5%.
Čerstvé mléko polotučné
Mléko čerstvé polotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku nejméně 1,5 %…
Mléko polotučné 1,5% tuku
Čerstvé mléko polotučné 1,5 % tuku
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Jahody zahradní
Odrůda - Fortuna
Jahody balené
Jakost: I
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,96 g | 31,96 g | 24,08 g | 1 530,61 kJ (366 kcal) |
celkově | 109,56 g | 319,63 g | 240,83 g | 15 306,05 kJ (3656 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Připravíme si klasickou kulatou dortovou formu - nejlépe s odnímatelným prstencem. Piškoty jeden po druhém namáčíme do sirupové vody a skládáme na dno formy. Na takto připravenou první vrstvu namažeme krém, který připravíme smícháním mascarpone, tvarohu a případně rozředíme mlékem. Do krému přidáme med a kapku citronu - podle chuti. Na krém poklademe ovoce a pokračujeme další vrstvou piškotů. Na poslední vrstvu piškotů namažeme krém a opět poklademe ovoce na ozdobu. Necháme v lednici den odležet. Servírujeme s lístky máty.
To je nádhera.
Přidat komentář