Autor: | darina.jirousova@ |
Datum přidání | 13.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sedlčanský hermelín původní český
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu
Sedlčanský Hermelín babiččiny bylinky
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu s bylinkami
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 31,80 g | 9,81 g | 35,79 g | 2 035,63 kJ (486 kcal) |
celkově | 127,21 g | 39,24 g | 143,16 g | 8 142,50 kJ (1945 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Povrch masa nařízneme několika mělkými zářezy (neklepeme), vetřeme sůl, pepř, granulovaný česnek a olivový olej. Zprudka opečeme na suché rozpálené pánvi a přendáme do zapékací misky.Půlku jednoho hermelínu dáme stranou, ostatní nakrájíme na drobné kostičky a spojíme se smetanou a promnutým tymiánem. Nalijeme na maso a pečeme v troubě vyhřáté na cca 230°C asi třicet minut, nebo až sýr začne bublat. Poté na každou porci dáme plátky zbylého hermelínu a dva kopečky brusinek a zapékáme dalších deset minut.
Je to můj jeden z nejoblíbenějších receptů. Znala jsem ho už dříve, ale pěkně napsán je na www.labuznik.cz, tak proč ho měnit ? :-)
Jakože to nebylo suché,ale jen tekutina ne klasická omáčka, ale mě to i tak chutnalo :-)
Jsem se zapotila při opětovném hledání tohoto receptu,šla jsem automaticky do sekce maso,pak mě napadlo,co třeba v sekci sýr a už to bylo :-DA ke konkrétnímu receptu, jako je to kalorická a nezdravá bomba,ale za to moc dobrá, miluju hermelíny snad na všechny způsoby,mňam. Jen teda pak ta omáčka kolem,jen z tekuté smetany, se žádná moc neutvořila, ale mě to nevadilo, byla to špica. Ještě určitě tohle jídlo uvařím.
Přidat komentář