Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 55 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Cous Cous Sapori Mediterranel
Semolinové těstoviny sušené
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,04 g | 54,08 g | 7,71 g | 1 413,73 kJ (338 kcal) |
celkově | 48,17 g | 216,33 g | 30,82 g | 5 654,92 kJ (1351 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cuketu omyjeme (neloupeme), rozkrojíme podélně a vydlabeme jadérka, potřeme prolisovaným česnekem se solí a poté pokrájíme na drobné plátky. Očištěné brambory pokrájíme na plátky, propereme vodou a promícháme s kořenící směsí. Omyté papriky zbavíme jádřince a pokrájíme na čtverečky. Do máslem vymazané zapékací misky rozprostřeme plátky brambor, cukety a papriky. Pokapeme lehce olivovým olejem a podle chuti osolíme. Pečeme dozlatova. Není potřeba přikrývat víkem. Zeleninu můžeme před pečením lehce podlít vodou. Kuskus promícháme se solí a provensálským kořením, zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut odstát. Podáváme se zapečenou zeleninou.
Přidat komentář