Autor: | Snow.angell@ |
Datum přidání | 09.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Hrášek Nowaco
Hluboce zmrazený
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 19,39 g | 56,51 g | 11,27 g | 1 791,27 kJ (428 kcal) |
celkově | 116,36 g | 339,08 g | 67,59 g | 10 747,60 kJ (2567 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na filety. Osolíme, potřeme olejem a dáme na chvíli do ledničky. Na másle smahneme cibulku. Přisypeme rýži a dvě tři minutky opékáme. Pak postupně přiléváme vývar. Vždy jen tolik, aby byla rýže potopená a necháme ho absorbovat rýží, pak přiléváme další. Vaříme cca 20 minut. Tak v půlce vaření můžeme vsypat hrášek.Lososa ogrilujeme na pánvi nebo pod grilem v troubě. Na talíři vše zakapeme citronovou šťávou a posypeme koprem.
Rýži můžete použít jasmínovou a pokud máte rádi tak i houby
Přidat komentář